Van Colca Canyon naar Puno – Dutch

Van Colca Canyon naar Puno – Dutch

Vanuit Chivay in de Colca Canyon vertrekken we met de 4M bus naar Puno aan het Titicaca Meer. Een leuke route omdat je onderweg het hoogste punt van de omgeving passeert, landschappen steeds veranderen, door onder meer een prachtig nationaal park rijdt en zelfs flamingo’s schijnt te kunnen zien. Met een verrekijker, dat wel.

Onze eerste stop is Patapampa, het hoogste punt van deze trip (4900 meter). Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de vallei waarin Chivay ligt. In de verte zie je de vulkanen Sabancaya, Ampato en Mismi. De gids vertelt ons dat hier het beginpunt van de Amazone rivier ligt. Toch leuk om te weten.

We stoppen bij Pampa Cañahuas om verse kruidenthee te drinken en rijden vervolgens het Aguada Blanca National Park in. Het landschap verandert; van de ruige gebergtes die Chivay omringen, rijden we nu een wat rustiger ogend gebied in. De door ijzer roodgekleurde bergen, ijspegels, riviertjes, stukjes felgroen gras en enorme stenen maken plaats voor meer glooiende hellingen. Het lijkt alsof er een zachte Alpaca-deken over heen gedrapeerd ligt. Zachtgroen en okergeel. En overal lopen vicuñas in het wild rond.

We rijden langs Great Imata Stone Forest. Een offerplaats van enorme stenen die de vorm hebben van mensen, dieren en zelfs dinosauruasen. Het is ons even ontgaan wat hier de gedachte achter is. Mooi en indrukwekkend is het wel. Zoals beloofd op de aankondiging van de busreis stoppen we ook even bij een meer met flamingo’s. Die zo ver weg staan dat je slechts roze stipjes ziet. In Artis heb je meer kans op succes. Maar dat mag de pret niet drukken want het blijft een fantastisch mooie omgeving waar deze prachtige dieren in het wild leven. Daar kan geen mooie foto tegen op. Een stukje verderop ligt Lagunillas, een groot bergmeer.

We rijden verder door prachtige en schijnbaar verlaten stukken land. Hier en daar verschijnt ineens een herder met enkele schapen en koeien als uit het niets. Verderop staat een klein huisje, zomaar midden in het landschap. We volgen een rivier stroomafwaarts. De zon gaat inmiddels langzaam onder en werpt een warm licht over de glooiende bergen. De lucht kleurt langzaam oranje en roze.

Dan arriveren we in Puno. Een stad aan het Titicaca meer. Een niet bepaald bijzondere stad. Het is vooral erg toeristisch vinden wij. Zal vast komen omdat we ook toeristen zijn en ons in de Leidsestraat (Calle Lima) van Puno bevinden. Erg veel sfeer hangt er niet. We slapen in een ontzettend fijn hostel, Hostal Sariri. De volgende ochtend zullen we naar Uros Aruma Uro vertrekken. Een van de meest geweldige plekken van Peru, zo zal blijken!

2 Responses

  1. Mooie blog heb jij zeg! Was jaaaaren geleden (8 of 9 geloof ik) eens in Peru en legde toen dezelfde route af … vond Puno inderdaad niet zo maar de rit er naartoe des te mooier!

    • Travel McQueen

      Hi Antonette, leuk om je ook op mijn site tegen te komen. Bedankt voor je compliment! :) Leuk ook dat je ook in Peru bent geweest, behoort toch wel tot een van de mooiste landen ooit!

Leave a Reply